Baklavalık Yufkadan Tava Boregi (Fırın Boreginden Daha Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket baklavalık yufka (470 gr-14 adet)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Beyaz peynir
- Kaşar (Ben mozarella kullandım)
- Tereyağı (Altı ve üzerinde kullanmak için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu karısana kadar çatalla yada tel çırpıcı ile çırpalım. Yufkaları 2 ye ayıralım, öbür yarısının üzerini bir bezle kapatalım ki kurumasın.
- Yapışmaz bir tavaya elimizle tereyağı sürelim üzerine 2 yufka serelim. Uzun kısımları tavadan sarkacak biçimde, en son sarkan kısımları üzerine kapatacağız.
- Her bir katına sosumuzdan kaşık ile azar azar dökelim.
- Yufkaların yarısına geldiğimizde sostan daha sonra kaşarı ekleyelim ve bir kat daha yufka serdikten daha sonra beyaz peyniri her yerine gelecek biçimde ekleyelim.
- Yufkalarımız bittikten daha sonra en altta kalan kenarlardan sarkan yufkaları, böreğin üzerine kapatalım.
- En üstüne tereyağı kesimleri dizip, tavanın kapağını kapatalım.
- Ağır ateşte denetimli pişirelim. Süratli pişiyor her yerinin eşit biçimde pişmesi için, ortada tavayı ocağın kenarlarına da gelecek biçimde çevirerek pişirelim. Zira birinci olarak ortası pişiyor.
- Spatula ile kenarından yavaşça kaldırarak denetim edelim. Geniş bir spatula ile aykırı çevirip, öbür yüzünüde pişirelim.
- Piştikten daha sonra nemlenmemesi için, kapağını açalım ve sıcak iken dilimleyip servis edelim. Dışı çıtır içi yumuşacık bir lezzet oluyor. Ben 30 cm’lik bir tava kullandım.