BMW M Hybrid V8 Art Car, sanat ve motor sporları arasında.

Hasan

Member
Kahramanlar bunu nasıl sundu?

Oliver Zipse, BMW AG Yönetim Kurulu BaşkanıGecenin kahramanı şöyle tanıtıldı: “BMW Art Cars, küresel kültürel bağlılığımızın ayrılmaz bir parçası. Neredeyse 50 yıldır teknoloji ve motor sporlarından olduğu kadar mobilite ve tasarımdan da etkilenen sanatçılarla işbirliği yapıyoruz. Julie Mehretu'nun yarış arabasına yönelik vizyonu olağanüstü derecede güçlü bir katkıdır.” BMW Art Cars serimize.” Sanatçı Mehretu bunun yerine yaklaşımını açıkladı: “BMW Art Car projesinin tamamı buluşla, hayal gücüyle ve mümkün olanın sınırlarını zorlamakla ilgilidir. Bu arabayı sergilenecek bir şey olarak düşünmüyorum. Le'de yarışacak bir şey olarak düşünüyorum. Bu bir performans tablosu. BMW Sanat Arabam, motor sporları ve mühendislik ekipleriyle yakın işbirliği içinde oluşturuldu. Ancak yarış bittiğinde tamamlanıyor.”

BMW basın ofisi

Operanın kalbinde

Uzay, hareket ve enerji Julie Mehretu'nun çalışmalarında her zaman merkezi motifler olmuştur. Amerikalı sanatçı, 20. BMW Art Car'ın tasarımı için ilk kez iki boyutlu bir görüntüyü üç boyutlu bir temsile dönüştürerek formlardaki dinamizmi artırdı. Mehretu tanıdık renk ve şekil kelime dağarcığını kullandı “Her Zaman” tablosu (2021 – 2023) tasarımı için bir başlangıç noktası olarak. Eser şu anda sanatçının Venedik'teki Palazzo Grassi'deki retrospektifinde sergileniyor ve daha sonra bağışlandığı New York Modern Sanat Müzesi'nin (MoMA) kalıcı koleksiyonunun bir parçası olacak. Soyut görsel formu, dijital olarak değiştirilmiş fotoğraflardan kaynaklanır. Mehretu'nun çalışmalarının karakteristik özelliği olan çoklu nokta ızgaraları, neon renkli örtüler ve siyah işaretler. “BMW M Hybrid V8 modelinin bulunduğu stüdyoda tablonun önünde oturuyordum ve şunu düşünüyordum: Bu araba o tablonun içinden geçip ondan etkilenseydi ne olurdu?” dedi Julie Mehretu. “Fikir, tablonun bir remixini, bir karışımını yapmaktı. Boyanın bir şekilde arabanın üzerine damladığını görmeye devam ediyordum. Arabanın böbrekleri bile tabloyu emiyordu.”

BMW M Hybrid V8 Sanat Arabası, Julie Mehretu - fotoğraf 3

BMW basın ofisi
BMW Art Cars, Concorso d'Eleganza ile birlikte

Görüntü ve aracın birleşimi aşağıdakilerin yardımıyla sağlandı: 3 boyutlu haritalamamotif aracın hatlarına aktarıldı. Karmaşık film, tamamen tasarlanmış BMW M Hybrid V8'in BMW sürücüleri tarafından sürülen 24 Saat Le Mans'ta yarışmasına olanak tanıyor
Motorsport Sheldon van der Linde (RSA), Robin Frijns (HOLLANDA) ve René Rast (GER). Yarış gününden önce Julie Mehretu'nun BMW Art Car'ı Concorso d'Eleganza Villa d'Este'de görücüye çıkacak Le Mans yolunda Como Gölü'nde. BMW Group ve Grand Hotel Villa d'Este tarafından düzenlenen tarihi otomobil sergisinin bir parçası olarak Julie Mehretu, BMW Art Car Collection'ın 20. edisyonunu bizzat sunacak. Villa Erba'nın bahçelerinde Alexander Calder (1975), Frank Stella (1976), Roy Lichtenstein (1977), Andy Waterloo (1979), Jenny Holzer (1999) ve Jeff Koons'un (1999) BMW Art Cars'larıyla birlikte sergilenecek. 2010), aynı zamanda Le Mans'ta da görücüye çıktılar.

BMW M Hybrid V8 Sanat Arabası, Julie Mehretu - fotoğraf 4

BMW basın ofisi