Bu Kolay Kahvaltı Tabakası, Yıla Başlamanın En İyi Yolu

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Pek çok güveç yiyerek büyümedim; ailemin tatil brunch’ındaki ana olay simit ve lox idi. Bu yüzden, bir Yeni Yıl şenliğinde ilk kez bir kahvaltı güveciyle karşılaştığımda şüpheliydim. Nova ve beyaz balık salatası neredeydi? Ya da en azından öğleden önce düzenlenen partilerle ilişkilendirdiğim kahveli kek ve Fransız tostu?

Yine de o altın tepeli güveçten bir ısırık beni düzeltti. Yüzeyde çıtır çıtır erimiş peynir parçaları beneklerken, içi adaçayı ile tatlandırılmış sosis ve soğanlarla dolu kremsi, lezzetli küp ekmeklerdi. Bana biraz Şükran Günü dolmasını hatırlattı ama daha peynirli ve kahveyle daha iyi.

Belki de ev sahibimiz için en iyisi, Yeni Yıl Meskene şenlikleri başlamadan önce tamamen toplanmış olmasıydı. Ertesi sabah, sabah kahvesi hazırlanırken soğuk tavayı sıcak fırına attı. Bir saat sonra, masanın üzerinde kabarcıklı, parlak bir görüntü vardı. Çok kolay, doyurucu ve bol bol şampanya içtiğim bir geceden sonra özellikle yatıştırıcı, o andan itibaren bana bir kahvaltı güveci yaptı.

Balkabağının küp haline getirilmesi yerine parçalanması, her lokmada bir miktar kabak olmasını sağlar. Kredi… The New York Tim için Ryan Liebe. Yemek Stilisti: Barrett Washburne.

Temel formül son derece bağışlayıcıdır. Muhallebi ile ıslatılmış ekmeğin omurgasını koruduğunuz sürece, onu dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz: sosisler, domuz pastırması, sebzeler, otlar, farklı peynir çeşitleri, adını siz koyun.

Bu tabaka için etsiz gittim, esmerleşmiş, dünyevi mantarlar ve hafif tatlı Balkabagi karışımını seçtim. Sonra hepsini adaçayı ile tatlandırdım, bu kışa benzer tatlarla iyi çalışır ve sıcak bir İtalyan sosisi benzeri yanığı taklit etmek için bir tutam kırmızı biber gevreği ekledim. Peynir için, canlılık ve derinlik için yumuşak, sütlü mozzarella ve keskin Parmesan’ın klasik bir kombinasyonunu kullandım.

Burada ikinci bir tava yıkamanıza gerek yok: Mantar ve kabak aynı tavada ayrı ayrı pişirilir. Kredi… The New York Tim için Ryan Liebe. Yemek Stilisti: Barrett Washburne.

Kahvaltılık güveç tarifleri, tüylü börekten huysuz ekşi hamurlara kadar çeşitli farklı ekmekler gerektirir. Ekmek ne kadar hafifse, güveç o kadar kabarık ve ruhani olur; ekmek ne kadar yoğunsa, o kadar doyurucu ve zengindir. Burada orta yolu seçtim: basit bir baget. Ancak, kremsiliği etkileyebilecek çok ekşi olmadığı sürece, sahip olduğunuz herhangi bir ekmeği kullanmaktan çekinmeyin.

Önceden toplayın, ardından ister tatil kahvaltısı, ister brunch, hatta sıcacık bir akşam yemeği olsun, misafirleriniz geldiğinde pişirin. Sadece bir sebze güveci olarak yeniden adlandırın ve garnitür olarak servis edin – ya da bu muhteşem güveci yıldız yapın.

Yemek tarifi: Mantar-Butternut Squash Tabakası

Takip et Instagram’da New York Times Cooking , Facebook , Youtube , TikTok ve Pinterest . Tarif önerileri, yemek pişirme ipuçları ve alışveriş tavsiyeleri ile New York Times Cooking’ten düzenli güncellemeler alın .

Okumaya devam et...