Çin Böreği (Loempia) Görüntülü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çin Böreği (Loempia) Tanımı İçin Materyaller

• 1-2 adet pırasa
  • 2-3 adet havuç
  • 500 gram lahana
  • 200 gram soya filizi
  • 100 gram cam erişte (Pirinç eriştesi) (veya tel şehriye)
  • 1 adet tavuk göğsü (Haşlanmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz zencefil
  • Toz kırmızı biber
  • Tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 15-25 adet çin yufkası (veya baklavalık yufka)
  • Sarmak için 1 yemek kaşığı un + 2 yemek kaşığı su
  • Kızartmak için sıvı yağ
Çin Böreği (Loempia) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Havuçları kibrit formunda doğrayın.
  2. Lahanayı soyacakla doğrayın, ve pırasayı yarım halka halinde doğrayın.
  3. Bu zerzevatları ve sarımsağı sıvı yağında soteleyin ve içerisine tuz, karabiber, toz zencefil, toz kırmızı biber ve tavuk bulyon ekleyin ve karıştırın.
  4. Bir kaba sobelenmiş zerzevatları alın, içerisine haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsünü ekleyin, sıcak suda yumuşattığınız cam erişteyi ekleyin (yoksa haşlanmış tel sehriye de olur).
  5. Sebzelere yıkanmış soya filizi ve soya sosunu ekleyin ve düzgünce karıştın. Çin yufkasını tek tek ayırın ve bir beze sarın.
  6. Her bir yufkayı isteğe bakılırsa doldurun, ben 2 yemek kaşığı doldurdum ve sardım.
  7. Sararken ucunu un/su karışımına bulayın. Yufkayı çapraz biçiminde yerleştirip iç harcını ortaya koyduktan daha sonra alttan yufkayı alın üst yanlışsız katlayın.
  8. Parmaklarınızla iç harcı yufkanın ortasına sıkıştırın.
  9. Yanları orta kısma hakikat katlayıp sarmaya devam edin, uç kısmına un/su karışımını parmağınızın ucuyla sürün ve büsbütün sarin. Böreğinizi hazır. İsterseniz derin dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz poşetleyip, ister hepsini çabucak kızartıp yiyin.
  10. Böreklerinizi bol yağda kızartın! çabucak tüketmenizi tavsiye ederim! afiyet olsun!.
Çin Böreği (Loempia) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı