Çin Böreği (Loempia) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1-2 adet pırasa
- 2-3 adet havuç
- 500 gram lahana
- 200 gram soya filizi
- 100 gram cam erişte (Pirinç eriştesi) (veya tel şehriye)
- 1 adet tavuk göğsü (Haşlanmış)
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Toz zencefil
- Toz kırmızı biber
- Tavuk bulyon
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 15-25 adet çin yufkası (veya baklavalık yufka)
- Sarmak için 1 yemek kaşığı un + 2 yemek kaşığı su
- Kızartmak için sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları kibrit formunda doğrayın.
- Lahanayı soyacakla doğrayın, ve pırasayı yarım halka halinde doğrayın.
- Bu zerzevatları ve sarımsağı sıvı yağında soteleyin ve içerisine tuz, karabiber, toz zencefil, toz kırmızı biber ve tavuk bulyon ekleyin ve karıştırın.
- Bir kaba sobelenmiş zerzevatları alın, içerisine haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsünü ekleyin, sıcak suda yumuşattığınız cam erişteyi ekleyin (yoksa haşlanmış tel sehriye de olur).
- Sebzelere yıkanmış soya filizi ve soya sosunu ekleyin ve düzgünce karıştın. Çin yufkasını tek tek ayırın ve bir beze sarın.
- Her bir yufkayı isteğe bakılırsa doldurun, ben 2 yemek kaşığı doldurdum ve sardım.
- Sararken ucunu un/su karışımına bulayın. Yufkayı çapraz biçiminde yerleştirip iç harcını ortaya koyduktan daha sonra alttan yufkayı alın üst yanlışsız katlayın.
- Parmaklarınızla iç harcı yufkanın ortasına sıkıştırın.
- Yanları orta kısma hakikat katlayıp sarmaya devam edin, uç kısmına un/su karışımını parmağınızın ucuyla sürün ve büsbütün sarin. Böreğinizi hazır. İsterseniz derin dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz poşetleyip, ister hepsini çabucak kızartıp yiyin.
- Böreklerinizi bol yağda kızartın! çabucak tüketmenizi tavsiye ederim! afiyet olsun!.