Çin: Popüler Kongre daha fazla tüketim için yeşil ışık verir

Adanali

Member
Çin'de popüler Kongre Konferansı dün Salı günü sona erdi

(Resim: Mirko Kuzmanovic/Shutterstock.com)

Çin, çoklu tüketim ve daha yüksek hükümet masraflarına dayanmaktadır. On yıllar boyunca ilk kez bütçe açığı yüzde dört artıyor. Ekonomik politikaya genel bir bakış.

Dünya teknoloji ve iç tüketim yatırımlarının başında: Yedi günlük popüler Kongre'nin politika ekonomik sonucu, Salı günü Çin başkenti Pekin'de sona eren özetlenebilir.

Duyuru

Son toplantısında, bir taraftaki yaklaşık 2900 Parlamento delegesi, yeni hükümetin ekonomiyi artırmasını planlamaları için neredeyse oybirliğiyle beklediler. Basın ajansı gibi bu yıl yüzde beş hırslı büyümeli AP bildirilen.

Açık, onlarca yılda ilk kez yüzde dört artıyor

Küresel ekonomik zorluklara ve ABD ile sürekli ticari anlaşmazlığa rağmen, Çin iddialı ekonomik büyümeyi hedefliyor. Buna karşılık, Goldman Sachs 2025'te ABD için yüzde 1,7 büyüme sağlıyor.

Çin'deki ekonomik durum artık pembe değil: Emlak sektörü aşırı ısındı, işgücü piyasası gergin ve birçok yerel yönetim çok fazla sona erdi (bildirilen telepol).

Büyüme sadece bir devlet yatırım programı aracılığıyla mümkündür. On yıllar içinde ilk kez, bütçe açığı gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde dördüne çıkarılıyor. Hükümet, istismar edilen gayrimenkul sektörünü desteklemek, bankaları donatmak ve tüketimi tüketmeye ikna etmek için para almak istiyor.

Uzmanlar, popüler Kongreye kabul edilen önlemlerin bu iddialı hedefe ulaşmak için yeterli olacağından şüphe ediyor. Ancak Maliye Bakanı LAN Foan, gazetecilere hükümetin belirsizliklere tepki verecek kadar rezervi olmasını sağladı.

Bilim, eğitim ve zırh için daha fazla masraf

Hükümet esas olarak bilim ve teknoloji (artı yüzde 8,3), zırh (artı yüzde 7,2) ve eğitim (artı yüzde 6,1) bütçesini artırmak istiyor. Sağlık ve sosyal sistemlerin masrafları yüzde beş artmaktadır.

Bu ülkede, önemli yankılar (bildirilen Haberler) için harcayan büyüyen silahlar, sayıya daha dikkatli bir bakmayı hak ediyor olsa da: yaklaşık 225 milyar avro eşdeğeri bir silah bütçesiyle, Çin'in gelen askeri bütçesi hala NATO içinde düşük olacak brüt iç ürünün yüzde 1,5'inin altında.

Teknolojik alanda, üretim planı esas olarak “geleceğin endüstrilerine” dayanmaktadır.

Geleceğe gelince, ülke teknolojik dünyanın liderlerine ve son olarak ABD teknolojik seviyesinin sınırları olmadan ayakta duran tüm kilit alanlarda ayakta kalmaya devam etmelidir.

Hükümet stratejisinin merkezi bileşeni, iç tüketimin teşvik edilmesidir. Bir yandan, bu ekonomiyi canlandırma amacına sahiptir, ancak aynı zamanda 2020'de tanıtılan “iki ekonomik döngü” politikasının bir parçası olarak iç yenilikçi güçle güçlendirilir ve uluslararası bozukluklardan bağımsız olarak yapılır.

Tüketimi artırmak için, tüketiciler eski otomobilleri ve cihazları yenileriyle değiştirirlerse 41,3 milyar dolarlık eşdeğer indirim almalıdır.

Bununla birlikte, yeni borcun çoğu, gayrimenkul piyasasını desteklemek için akacak ve entegre belediyeler, Çin Yasaları Başkanı Jeremy Zook, Fitch Ajansı'nın altını çiziyor.

XI, özel sektörü güçlendirmek istiyor –

Devlet Başkanı bile Xi Jinping, Çin ekonomisindeki büyüme ve işlerin çoğunu temsil eden özel sektörü canlandırmak için kararlı görünüyor. Güçlü düzenleyici müdahaleler, özellikle teknolojik alanda, son yıllarda yabancı girişimcilerin ve yatırımcıların güvenini sarstı.

Popüler Kongre, pazar erişimi, finansmanı, rekabet ve mülkün korunması gibi yönleri düzenleyerek özel şirketler için çevreyi geliştirmeyi amaçlayan bir taslak yasayı tartıştı. Ancak koordine edilmedi.

XI, girişimcileri değil, aynı zamanda özel sektörün önemli ve gerekli olduğu belediyeleri ve denetim yetkililerini de Asya Topluluğu Politika Enstitüsü'nden Neil Thomas'ı teyit etmek istiyor. Başbakan Li Qiang, özel şirketlerin gelecekte daha yüksek bir kredi yüzdesi alacağını ve yükümlülükler yoluyla finansmanın genişletileceğini açıkladı.

Hong Kong Üniversitesi'nde iş profesörü Chen Zhiwu, New York Times Dizginlere yönelik reddetmenin, hakim ulusal hedefler bağlamında her şeyden önce anlaşılması gerektiğini düşünün.

Chen, “Nihayetinde, Çin'deki özel şirket sektörünün sadece partinin biraz büyümeye ihtiyacı varsa veya ekonomiyi istikrara kavuşturması gerekiyorsa bir değeri var.” Dedi. Chen, bu hedeflere ulaşılırsa, elbette bir değişiklik muhtemelen devlet sektörünün lehine olduğunu söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri ile ticari savaş şirket planlarını gizlemektedir

Çin şirketi planları ABD ile olan Ticari Savaş tarafından gizlenmiştir. Pekin ihracat pazarlarını çeşitlendirdi, ancak ABD önemli bir ticari ortak olmaya devam ediyor.

Ayrıca oku

Daha Fazla Göster

Daha az belirti

Natixis Yatırım Bankası'ndaki Asya-Pasifik bölgesinin ekonomist lideri Alicia Garcia Herrero, en büyük endişenin oranların kendileri için daha az uygulandığını söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Ocak 2021'de göreve başlamasından bu yana Çin'den ithalat oranlarını iki kez artırdı. Şimdiye kadar Pekin hiçbir direksiyon belirtisi göstermiyor. Ticaret Bakanı Wang Wetao al Volkskongress, “Amerikan bölümü bu yanlış yola devam ederse, sonuna kadar savaşacağız” dedi.

Trump'ın “İlk Amerika” politikası hakkında bir soru olarak, Dışişleri Bakanı Wang Yi, tüm ülkelerin “daha önce ülkem” bir yaklaşımını izlerse orman yasasının geçerli olacağını söyledi.

Wang, “Büyük bir ülke uluslararası yükümlülüklerine saygı duymalı ve sorumluluğunu algılamalı” dedi. “Prensipler hakkında bencil çıkarlar sağlamamalı ve kesinlikle daha zayıf olanları taciz etmek için gücünü kullanmamalıdır”.