Farmasötik Üretim: Avrupa'ya transfer neredeyse uygun değil

Adanali

Member
AB, Avrupa'da önemli ilaçların üretimini bildirmek istiyor. 2027 yılına kadar bunun için yaklaşık 80 milyon avro sağlayacak. Ancak para tek bir aktif bileşen için yeterli değil.

Sağlık sektöründeki artan maliyet baskısı ve sağlık sigortası şirketlerinde müzakere edilmeyen indirim sözleşmeleri, Uzak Doğu'ya göre birçok aktif farmasötik bileşenin üretiminde ve bu arada, uzun zamandır bazı ülkelerde ve birkaç yerde fark edilmeyen bir üretim konsantrasyonu değişikliği sağlamıştır.

Şimdi Brüksel'de bu gelişmenin Asyalı tedarikçilere yüksek bağımlılığa neden olduğu ve yakın bir ticari savaş durumunda, artık güvenli bir teklif bekleyemeyeceği ve Mart 2025'te Kritik İlaçlar Yasası'nı (CMA) yayınladığı keşfedildi.

Federal İlaçlar ve Tıbbi Cihazlar Enstitüsü'ne göre, Almanya'da 539 ilaç mevcut değil. Geçmişte, kullanılabilirlik eksikliğinin bir kısmı, ilgili hastaların hamster hastalarının alımlarında azalmış, bir diğeri arz boşlukları ve yılda yaklaşık 100 yasal sağlık sigortası şirketinin indirim müzakerelerinden baskı yapan üreticilerin yan tarafındaki ihtiyacın yanlış değerlendirilmesi.

Güç Pazarı Asya

Tedarik Zinciri Veri ve Analizi Profesörü David Francas, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Worms Üniversitesi, Almanya'da ilaç sıkıntısı için uzun süre çalıştı ve 2023'te “Uyuşturucu Eksikliği: Almanya'dan Ampirik Testler” üzerine katkıyı yayınladı.

Genişlik arzı için önemli olan genel segmentte, Asyalı üreticilere bağımlılık önemlidir: Aktif bileşen tedarikçilerinin yaklaşık üçte ikisi Asya'da, özellikle Çin ve Hindistan'da bulunur. […]

Avrupa üretim kapasitelerinin AB tarafından Kritik İlaçlar Yasası (CMA) çerçevesinde planlanan teşvik edilmesi, her şeyden önce, üye devletlerin ulusal sağlık sistemleri için gerekli yatırım maliyetlerinin taşınabilir olması zor olduğundan, çok çeşitli ilgili taraflar tarafından uzun zamandır talep edilen bir önlemdir.

Buna ek olarak, karşılık gelen üretim kapasitelerinin etkili bir şekilde yorumlanması, ancak tüm AB gibi daha geniş bir ekonomik bölge için üretilirse elde edilebilecek ölçek etkileri gerektirir.

David Francas
Şüpheli CMA'nın başarısı

Ancak, bu önlemin etkinliği sağlanan fonlara bağlıdır. Bunun için açıkça belirtilen CMA teklifinin gösterge bütçesi, 2026-2027 dönemi için yaklaşık 80 milyon avrodur.

Bu toplamın, önceki çalışmalarda tek bir antibiyotik bileşenin aktarılmasının maliyetine yaklaşık olarak karşılık geldiği ve CMA tarafından yaklaşık 280 aktif bileşenin ele alındığı da, bu finansal kaynakların büyük bir güçlendirme için yeterli olacağından veya hatta Asya'ya bağımlılığa aykırı olacağından şüphe edilmelidir.

David Francas
Temel olarak, AB üretiminin karlılığı, araçların eksikliğinden dolayı söz konusudur, çünkü ilaçların birçok aktif bileşeninin Asyalı üreticiler tarafından yaygın olarak bağımlılığı, orada hakim olan daha düşük üretim maliyetlerinin doğrudan bir sonucudur. Birçok durumda, artık patentlerin korunması altında olmayan ilaçların aktif bileşenlerinin üretimi, Avrupa'dan yaklaşık yüzde 20-40'lıktır.

Bu koşullarda, Avrupalı üreticilerin tamamen fiyat yarışmasında hayatta kalmaları son derece zordur. Kamu sektörünün mali desteği olmadan, Avrupa'daki üretimin genellikle sürdürülmesi gerekmiyordu. Ve şimdi, SHI'nın indirim ifadeleri fiyatlara basmaya devam ettiği sürece üretimin ekonomik olarak sürdürülebilir bir şekilde çekilmesi yeterince gerçekçi olmamalıdır.

Ancak, sadece Avrupa'ya üretim transfer maliyetlerini karşılamak istemeyen ve Asya üretim maliyetleri açısından avantajı kalıcı olarak telafi edebilecek acil finansal teşvikleri kalıcı olarak sağlamalıdır?

Şu anda üyelerine daha yüksek katkılar gerektiren hukuk sağlık sigortası şirketlerinin, ilaç üretim zincirlerinin Avrupa'ya transferini finanse edebilecek bir alan olmamalıdır. Avrupa Savunma Fonu'nun fonları çözüm olabilir.

Risk takviyeleri indirim sözleşmelerine yardımcı olabilir mi?

Şimdiye kadar, ödül Almanya'daki yasal sağlık sigortası şirketlerinin indirim sözleşmeleri için belirleyici bir konudur. CMA, risk perspektifinden tek belirleyici ödül kriteri olarak fiyattan çok mantıklı bir kalkışla karşı karşıya.

Buna ek olarak, daha önce Alman yönergeleri Avrupalılara dönüştürülebilir, bu nedenle iskonto sözleşmeleri ihalelerindeki Avrupa üretim yerlerinin daha büyük bir şekilde dikkate alınmasını içerir. Bu, bu sözleşmelerin Avrupa'daki üretimi güçlendirmesine yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, Alman Liefer Gepass Yasası (ALBVVVG) ile ilgili deneyim, yasal bir gereksinimin şu anda aşılmaz sınırlarını göstermektedir. ABVGGG, AB'de aktif bileşenlerini üreten sağlık sigortası tekliflerinde daha fazla üreticinin dikkate alınması gerektiğini tespit etmektedir.

Pazar onları hiç sunmazsa ve bazı tekliflerde Avrupa üretiminin aktif bileşenleri sunulmazsa, bu güzel fikir uygulamada uygulanamaz.