Fırından Çıkan Gevrek Kenarlı Tofu

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Gerçekten gevrek tofu elde etmenin tek yolunun onu kızartmak olduğuna ikna olmuştum.

Onu kızartmış ve kaynatmıştım, ancak çığlık atan sıcak yağla dolu bir tavada güvenilir bir şekilde teslim edilen cilalı, gevrek köşeleri asla elde edemedim.

Sonra Jenny Rosenstrach’ın mükemmel yemek kitabı “The Weekday Vegetarians”dan bir teknik denedim ve her şey değişti.

Sarımsak tozu ve kekik mısır nişastasıyla karıştırılır, bu da yumuşak tofu küplerine gevrek bir dış görünüm verir. Kredi. . . The New York Times için Kate Sears. Yemek Stilisti: Monica Pierini.

Yöntem, tofu küplerini yüksek ısıda kavurmadan önce yağ ve mısır nişastası karışımıyla kaplamayı içeriyordu. Farkı yaratan mısır nişastasıydı. Onsuz kavrulduğunda tofu kahverengiye döner ancak yumuşak kalır. Ocağımın her tarafına yağ sıçramadan çıtır çıtır ekleyen nişasta ve kızartmanın yapacağı şekilde zemin. Bağlandım.

Bu tarifin çıtırlığı dışında güzelliği, ne kadar uyarlanabilir olduğudur. Mısır nişastası karışımını her türlü baharatla karıştırabilirsiniz. Bayan Rosenstrach soya sosu kullanıyor. Bu tarif için sarımsak tozu ve kekik karışımı ekledim. Ayrıca başka baharatlar veya narenciye kabuğu rendesi, bir tutam balık sosu veya başka bir şili yağı ile hazırlamayı denedim ve onlar da güzel çalıştı.

Benzer şekilde, ekstra sert veya sert tofu kullanabilirsiniz. Ekstra sıkı, dışarıdan daha gevrekleşir, ancak içeride daha katı kalır. Firma daha yastık benzeri ve yumuşacık bir çekirdeğe sahiptir. Gerçekten kahverengileşmek için çok fazla nem tutan yumuşak tofudan kaçının.

Gevrek ve tuzlu tofu küplerini bir kez elde ettiğinizde, bunları kullanmanın birçok yolu vardır – salatada kruton olarak, sandviçlere doldurularak, tavada kızartılmış sebzelerle karıştırılarak, kimse bakmadığında bir avuç tarafından yenerek (tasarruf etmeye çalışın). bazıları akşam yemeği için).

Bu hafta içi akşam yemeği için kırmızı soğan ve kiraz domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir, çıtır tofu için mükemmel bir tamamlayıcıdır. Kredi. . . The New York Times için Kate Sears. Yemek Stilisti: Monica Pierini.

Bu versiyonda fırın tepsisine domates ve soğan ekledim. Sonra meyvemsi, parlak bir not vermek için sebzeleri tatlı-tartlı bir sır haline gelen balzamik sirke ile gezdirdim.

Tofu ile aynı sürede – 25 ila 35 dakika – pişirecekleri sürece, diğer sebzeleri domates ve soğanla değiştirebilirsiniz. Mantar parçaları, karnabahar çiçeği, kırmızı biber şeritleri veya ince kış kabağı dilimlerini deneyin.

Bu tarif iki aç kişiye veya orta derecede aç üç kişiye hizmet eder. İki katına çıkarırsanız, iki fırın tepsisi kullanın ve kavurma süresine birkaç dakika daha ekleyin. Sonuç olarak, bu, kızartmadan daha uzun sürer, ancak herhangi bir ekstra pişirme süresi, daha az temizleme süresiyle telafi edilir, bu, bir akşam yemeği için her zaman bu kadar iyi yapmaya istekli olduğum bir takas.

Yemek tarifi: Balzamik Domatesli Çıtır Tofu

Takip et NYT Gıda Twitter’da ve NYT Instagram’da Yemek Pişirme , Facebook , YouTube ve Pinterest . Tarif önerileri, pişirme ipuçları ve alışveriş tavsiyeleri ile NYT Cooking’den düzenli güncellemeler alın .

Okumaya devam et...