Haşhaşlı Çiçek Çörek (Aynı Hamurdan İki Çeşit Çörek) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için
- 2 su bardağı süt
- 150 gram margarin (tereyağ) eritin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 5-6 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta (akı içlerine sarı dışına )
- 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyin )
- 400 gram haşhaş ezmesi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Yumurta sarısı
- Toz şeker (serptim )
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabın içine un yumurta akı hariç materyalleri alalım karıştırıp ön mayalama sürecini yapalım.
- Kabaran karışımın içime yumurta aklarını ve unu ek ederek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim mayalanması ıcın 1 saat üzerini kapatarak bekletelim.
- İç harcı için kaba haşhaşı sıvı yağ şekeri ve cevizi ekleyip karıştırıp kenarda beklesin.
- Mayalanan hamurdan iki tepsi çıkıyor (bir tepsisisini rulo çörek yaptım öbür tepsiyi çiçekli çörek yaptım ).
- 4 eşit modüle bölelim yuvarlayalım hamurun bir adedini merdane ile yuvarlak 25-28 cm genişliğinde açalım.
- Üzerine harçtan sürelim ikinci süreci de birebirini yapalım üçüncü süreci de birebirini yapalım.
- En son 4 cü hamuru açalım (üzerine haşhaş sürülmeden )hamurlarımızın üzerine serelim.
- Ortasına bardak koyalım 16 eşit modüle dilimleyelim yan yana olan iki dilimi tersten katlayarak kıvıralım uçlarını birleştirelim bunu tepsi bitene kadar devam edin.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ceviz modülleri ile toz şeker serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana denk pişirelim ????afiyet olsun (diğer kalan hamurdan bir tepsi rulo yapıp dilimleyip haşhaşlı çörek yaptım ).