İşte Konserve Fasulyeye İbadet Etmek İçin Bir Başka Neden

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Yıllarca, zeytinyağında kavrulmuş beyaz fasulye kadar basit bir yemek için, kurutulmuş cannellini’nin gidilecek tek yol olduğuna ikna oldum.

Fasulyeleri bir gece önceden ıslattıktan sonra zeytinyağı, biberiye, sarımsak ve şili ile iki ila üç saat kavurmaya değerdi, diye düşündüm, çünkü sonuç harika bir şekilde kremsi ve aromatik zenginlikle doluydu. Konserve fasulye nasıl karşılaştırılabilir?

Karantina sırasında ne kadar iyi olabileceklerini, bir süpermarket gezisinin kaprisleri kuru fasulyeden daha fazla konserve fasulye verdiğinde öğrendim.

Kileri stoklamak için taşıyabileceğim kadar cannellini kutusu aldım. Bir tencere otlu fasulye için can attığımda, birkaç kutu açtım ve kuru fasulye için kullandığım malzemeleri kullanarak sıvıyı azaltarak pişirdim.

Mutlu bir şekilde hızlı gitti. Islatmaya gerek olmadığı için, çekirdekler, kenarlarında altın rengine dönen sarımsak şeritleriyle cızırdayan tavaya çarpmadan önce yalnızca hızlı bir durulama gerektiriyordu. 20 dakikadan daha kısa bir süre sonra çekirdekler zeytinyağını emmiş ve güveç benzeri bir kütle halinde erimiştir. Mutfak ilahi kokuyordu.

Yine de şüpheliydim. Her şey çok hızlı, çok kolay görünüyordu.

Pişmiş soğan, bu beyaz fasulyelere karamelize bir zenginlik verir. Kredi… The New York Times için David Malosh. Yemek Stilisti: Simon Andrews.

İçine kaşık soktum. Sos her zamanki kuru fasülyelerimden bile daha kadifemsiydi. Bu mantıklıydı evvela düşündüm. Basınç altında pişirilen konserve fasulyeler, biraz parçalanıp kabukları patlayana kadar yumuşama noktasına kadar götürülür. Bu, fasulye salataları gibi fasulyelerin şeklini korumasını istediğiniz yemekler için sorunludur. Ancak, buğulama ve güveçte kaynatıldığında, aşırı duygusal olan konserve fasulyeler, sıfırdan pişirilmiş kuru fasulyelere göre nişastalarını sosa daha kolay bırakır.

Kremalı ve kalın fasulye güvecimi çatalla yiyebilirdim, ancak biraz su ekleyerek güzelce çorba yaptı. Aynı zamanda çok yönlü. Konserve fasulye stoğumu karıştırırken, temel tarifle oynadım, domatesleri ve bu versiyonda hem doku hem de tatlılık katan altın kızarmış soğanları karıştırdım.

Domates ve limon kabuğu rendesi bu haşlanmış fasulyeleri parlak yeni zirvelere taşıyor. Kredi… The New York Times için David Malosh. Yemek Stilisti: Simon Andrews.

Yine de konserve fasulye hakkında bilinmesi gereken bir şey var: Markalar, doku ve tat bakımından çok farklıdır. Tuzlu konserve fasulye, tuzsuz çeşitlerden çok daha lezzetlidir. Malzemeyi okumak için mühlet yapın. Ardından, pek çok tatmin edici yemeğin sadece birkaç dakika uzaklıkta olduğunu bilerek kilerinizi doldurun.

Yemek tarifi: Kıvırcık Soğan ve Domatesli Biberiye Beyaz Fasulye

Takip et Instagram’da New York Times Cooking , Facebook , Youtube , TikTok ve Pinterest . Tarif önerileri, yemek pişirme ipuçları ve alışveriş tavsiyeleri ile New York Times Cooking’ten düzenli güncellemeler alın .

Okumaya devam et...