Meskende Pide Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
Not EkleTanımı Yazdır
Püf noktası : fırından çıkınca üstüne sprey sayesinde az bişey su sıkabilirsiniz yahut elinizle biraz su serpiştirin daha fazlaca yumuşak olacaktır. ????.
Konutta Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için:
- 3 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2-3 kaşık sıvı yağ
- 250 gram kaşar peynir yahut eriyen istediğiniz bir cins peynir
- 150 gram sucuk (hazır dilim sucukta kullanabilirsiniz)
- 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
- 10-15 adet mantar (ince doğranmış)
- (malzeme kısmına siz istediğiniz eseri koyabilirsiniz kıyma vs üzere tercih sizin )
- Eritilmiş margarin ve sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle mayayı ılık 1,5 bardak suyla eritiyoruz içine şekeri atıp 5 dk bekletiyoruz .
- çabucak sonrasında tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru bir kenara alıp 45 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Öteki taraftan iç malzemeyi hazırlaya bilirsiniz. Ben mantarlı peynir ve sucuklu biberli peynirli yaptım tercih sizin.
- Hamuru 14 bezeye ayırdım.
- Bezelere fazlaca az ölçüde sıvıya sürdüm, merdane sayesinde oval biçimde açıp içine evvel peynir, daha sonra mantar ,daha sonra tekrar peynir koydum tıpkı süreci öbür bezeler ve gereçler ortasında uyguladım.
- İç materyalini koyduğumuz hamurların kenarlarını içe gerçek katladım son olarak katladığım kenarlara eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımından bir fırça sayesinde sürdüm.
- 180-200 derecede ısıtılmış 15-20 dk fırında kızarana kadar pişirdim .
- Pişirme mühleti her fırına nazaran değişiyor tabi fırından çıkarınca üzerine tekrar yağ karışımından sürdüm ve üzerine bir bez kapattım ki donmasın.
Püf noktası : fırından çıkınca üstüne sprey sayesinde az bişey su sıkabilirsiniz yahut elinizle biraz su serpiştirin daha fazlaca yumuşak olacaktır. ????.
Konutta Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı