Pamuk Poğaça (Puf Puf) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
(200 ml bardak ölçüsü)
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar sevgili arkadaşlar uzun vakittir tanım paylaşamamıştım. Şuan çokça vaktim olduğu için size en son denemelerim olan poğaçalarımı paylaşmak istedim????.
Hamuru için:
(200 ml bardak ölçüsü)
- 1 su bardak ılık su
- 1 su bardak ılık süt
- 1 su bardak sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket +1 silme tatlı kaşığı instant maya
- 2 adet yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılır)
- 6 -7 bardak un (yumuşak olacak kadar)
- (isteğe bağlı olarak değiştirebilirsiniz)
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase lor ile karışım yaptım
- 5-6 kol kıyılmış maydanoz
- 2 yumurta sarısı
- Haşhaş
- Susam
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar sevgili arkadaşlar uzun vakittir tanım paylaşamamıştım. Şuan çokça vaktim olduğu için size en son denemelerim olan poğaçalarımı paylaşmak istedim????.
- Öncelikle hamurumuzun mayalanması için süt ve suyun ılık bulunmasına itina gösterelim.
- Ilık sütü ve suyu uygun bir yoğurma kabına alıp üzerine belirttiğim ölçüde instant maya ve şeker eklenir karıştırılırım ve köpük köpük olması için 15 dk beklemeye alalım.
- Köpük köpük olan malzemelerimize sırası ile yağ yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Unumuzu da ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapattım ılık bir yerde 20 dk daha hamurun mayalanmaya bırakalım.
- Bu sırada iç harcımızı hazırlayabiliriz.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde koparıp avuç içimizde açalım ve harcı koyup hal verelim ben yuvarlak form verdim tercih sizin.
- Tüm hamura form verdikten daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve tercihe göre susam yahut haşhaş serpilir.
- Şekillenen tüm hamuru 15 dk da tepside mayalandıralım.
- Son olarak 200 derece fırında yaklaşık 30 dk kadar üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan mis üzere yumuşacık puf poğaçalar servise hazır… şimdiden afiyet olsun ????.