Pamuk Poğaça (Puf Puf)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pamuk Poğaça (Puf Puf) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:

(200 ml bardak ölçüsü)

• 1 su bardak ılık su
  • 1 su bardak ılık süt
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket +1 silme tatlı kaşığı instant maya
  • 2 adet yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılır)
  • 6 -7 bardak un (yumuşak olacak kadar)
İç harcı:

• (isteğe bağlı olarak değiştirebilirsiniz)
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase lor ile karışım yaptım
  • 5-6 kol kıyılmış maydanoz
Üzeri için:

• 2 yumurta sarısı
  • Haşhaş
  • Susam
Pamuk Poğaça (Puf Puf) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar sevgili arkadaşlar uzun vakittir tanım paylaşamamıştım. Şuan çokça vaktim olduğu için size en son denemelerim olan poğaçalarımı paylaşmak istedim????.

1. Öncelikle hamurumuzun mayalanması için süt ve suyun ılık bulunmasına itina gösterelim.
  2. Ilık sütü ve suyu uygun bir yoğurma kabına alıp üzerine belirttiğim ölçüde instant maya ve şeker eklenir karıştırılırım ve köpük köpük olması için 15 dk beklemeye alalım.
  3. Köpük köpük olan malzemelerimize sırası ile yağ yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Unumuzu da ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapattım ılık bir yerde 20 dk daha hamurun mayalanmaya bırakalım.
  5. Bu sırada iç harcımızı hazırlayabiliriz.
  6. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde koparıp avuç içimizde açalım ve harcı koyup hal verelim ben yuvarlak form verdim tercih sizin.
  7. Tüm hamura form verdikten daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve tercihe göre susam yahut haşhaş serpilir.
  8. Şekillenen tüm hamuru 15 dk da tepside mayalandıralım.
  9. Son olarak 200 derece fırında yaklaşık 30 dk kadar üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkan mis üzere yumuşacık puf poğaçalar servise hazır… şimdiden afiyet olsun ????.
Pamuk Poğaça (Puf Puf) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı