Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
Not EkleTanımı Yazdır
Not: Detaylı anlattığım için biraz uzun oldu fakat püf noktalarını tek tek yazdım ????.
Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram mozeralla peynir
- 200 gram kasar peyniri
- 1 halka sucuğun yarısından biraz fazla
- Mantar, biber, mısır üzere materyaller ekleyebilirsiniz (ben eklemedim)
- Pizza baharatı tozu karışımı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kişniş
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, su ve şekeri yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım ve instant mayayı ekleyip tekrar karıştırıp tuzunu, yağını dökelim akabinde unu yavaş yavaş ek ederek spatula ile güzelce karıştıralım.
- daha sonra elimizle yoğuralım yavaşça ele yapışan bir hamur elde edelim üzerini kapatalım sıcak ortamda mayalanmaya bırakalım.
- Bu ortada sucuğu doğrayalım, kaşar peynirini rendeleyelim, sosu için verilen malzemeyi karıştıralım ve birazcık su ile ketçap kıvamında olacak biçimde açalım.
- Mayalanan hamuru 3 beze yapalım. Bezenin birini üzerine birazcık un alalım ve merdane yahut oklava ile istediğimiz pizza büyüklüğünde ne kalın ne ince olacak biçimde büyütelim açalım.
- Tepsiye yağlı kağıt yahut azıcık mısır unu serpelim. Açtığımız pizza hamurunu tepsiye alalım aralıklı çatal batıralım.
- Kenarlarını ince ve düzgün olacak biçimde üste bükelim. Ön pişirme yapmak için fırını 200 dereceye yalnızca alt pişirme ayarına ayarlayalım ısınsan fırının birinci rafına pizza tepsisini koyalım 7-8 dakika daha sonra alalım ve üzerine fırça ile sosundan her yerine sürelim.
- Üzerine mozeralla peynirini serpelim, sucukları dizelim (torunlarım sade istediği için ben bu materyalleri kullandım. Siz yukarda belirttiğim üzere istediğiniz gereç kullanabilirsiniz) ve tekrar fırına verelim.
- Bu sefer fırının en altında pişirelim üstü çabuk pişiyor esasen pizzanın altını denetim edelim kızardı ise kaşar peynirini serpelim tekrar fırının kapağını kapatıp kaşarlar eriyince nefis pizzamız hazır demektir.
- Pizzayı evvel dört dilim daha sonra dilimleri ortadan tekrar dilimleyelim toplam 8 dilim ediyor. Sıcak sıcak üzerine pizza baharatı karışımı tozu serpelim başka bir lezzet katıyor.
Not: Detaylı anlattığım için biraz uzun oldu fakat püf noktalarını tek tek yazdım ????.
Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı