Pizzanın Farklı Versiyonu Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
Pizzanın Farklı Versiyonu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için:
- 4,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kuru maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Domates sosu:
- 400 gram konserve domates
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay kaşığı seker
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- Tuz
- Karabiber
- Roka
- Parmesan peyniri
- Zeytinyağ
Pizzanın Farklı Versiyonu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hamuru yapmakla başlayalım. Un, su, kuru maya, tuz ve zeytinyağı yoğurma kasemize alalım. Güzelce yoĞuralIm. Hamur gereğince yoğrulduktan daha sonra dinlenmeye alalım (En az 1 saat )
- Dinlenen hamuru 3 bezeye ayıralım ve top formunu verip üzerini örterek tekrar dinlenmeye alalım (En az 2 saat) Domates sosu için bir sos tenceresine zeytinyağı koyalım.
- Yağ kızarınca iri iri doğradığımız sarımsakları kızan zeytinyağına dahil edelim. Biraz kavurunca domates sosunu ek edelim. Kuru fesleğen, seker, tuz ve karabiber ek edip 10 dakika kadar pişirelim orta ateşte.
- Gelelim hamura. Ben tas fırın makinesi kullandığım için makinemi önce ısıtmaya aldım. Şayet fırın kullanırsanız fırının en yüksek ayarını açın alt/üst ayar.
- Dinlenen hamuru elimizle açalım ve fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim (Yaklaşık 5-10 dakika) Hamur pisince üzerine pişmiş olan domates sosunu gezdirelim ve dilediğimiz malzemeyi koyalım. Bu tanımı kesinlikle deneyin derim.
- Olağan pizzadan bir nebze daha düşük kalorili bir pizza oldu. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun???? Bu tanımı görüntülü izlemek isterseniz linki bırakıyorum:.