Poğaça (En Pratiğinden) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not 2:
1-1 yemek kaşığı sirke kıyırlık vermesi için kullandım dilerseniz koymayabilirsiniz.
2-İnce kıyılmış dereotu yarım demet kâfi artırılıp azaltılabilir.
3-Aldığı kadar un 2,5-3 bardağa yakın un kullandım 2 bardaktan daha sonra dikkatli ek edelim.
4-1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarini dilerseniz katı yağ kullanmayıp sıvı yağ ölçüsünü artırabilirsiniz.
Poğaça (En Pratiğinden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- İnce kıyılmış dereotu
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm gereçleri uygun bir kaba koyalım. 2bardak unumuzu ekleyip yoğuralım. Elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yavaş yavaş un ekleyip yoğuralım.
- Hamur kendini toparladığında yumuşak bir kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük modüller alıp form verelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp, evvelinde ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun????????.
Not 2:
1-1 yemek kaşığı sirke kıyırlık vermesi için kullandım dilerseniz koymayabilirsiniz.
2-İnce kıyılmış dereotu yarım demet kâfi artırılıp azaltılabilir.
3-Aldığı kadar un 2,5-3 bardağa yakın un kullandım 2 bardaktan daha sonra dikkatli ek edelim.
4-1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarini dilerseniz katı yağ kullanmayıp sıvı yağ ölçüsünü artırabilirsiniz.
Poğaça (En Pratiğinden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı