Sakallı Poğaça

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sakallı Poğaça Tanımı İçin Materyaller

• Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ̆
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 çorba kaşığı silme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Un (Çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor unu kaçırmayın azar azar ekleyin)
Üzeri için;

• Yumurta sarısı
İç dolgusu için;

• Kaşar peyniri
  • Labne
Bulamak için;

• Maydanoz
Bu ölçülerle 1 tepsi çıkıyor

Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki tarife bayılacaksınız garanti veriyorum. Bu hamur ile sandviç ekmeği de yapabilirsiniz. Benim yıllardır kullandığım tanım.
  2. Bir kaba süt, su, maya, şeker ve tuzu alıp, eriyene kadar yeterlice karıştırın (Hızlı maya da kullanabilirsiniz ben pek epey sefer kullandım ve çok muvaffakiyet hızlı)
  3. Yumurtayı ve sıvı yağı bardağın biraz tabanında bırakarak karışıma ekleyin (Kalanını hamuru toparlamak için kullanacağız). Unu azar azar ekleyerek ele birazcık yapışacak bir hamur elde edelim.
  4. Ununu fazla kaçırırsanız görüntüm da olduğu üzere pufidik olması biraz güç olabilir. ????
  5. Hamuru toparlamak için ayırdığımız sıvı yağı döküp, güzelce yoğuralım.
  6. Üzerini örtüp 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Süratli maya ile 10-15 dk kâfi.
  7. Şekil verip yumurta sarısı sürelim. Isıtılmış 160° fırında kızarana kadar pişirelim.
  8. İç harcını hazırlayıp, ılıyan poğaçaları ortadan kesip harcı sürelim ağız kısmına da labne sürüp, ince kıydığımız maydanoza bulayalım. Afiyet olsun umarım beğenirsiniz.
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı