Sodalı Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 şişe sade soda
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 – 6 su bardağı un
- Peynir
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya şeker ve süt karıştırılır. Akabinde öteki materyaller de eklenir ve yoğrulur.
- Ben 6 su bardağı un kullandım, un ölçüsü markaya nazaran değişebilir. Dikkatli ekleyelim.
- Hazırlanan hamurun üzeri streçle kapatılır ve 1 saat mayalanması için bekletilir.
- Mühlet sonunda hamur 8 eş kesime bölünür.
- Her bir beze sırayla merdane sayesinde epey uzun ve ince olmayacak biçimde açılır (Instagram hesabımdaki tanım görüntüsünde daha ayrıntılı gorebilirsiniz Sevosuntarifleri)
- Uzunlamasına açılan hamurun yarısı ince şeritler halinde bir ucundan kesilir.
- Kesilmeyen tarafına peynir harcı eklenir.
- Kenarlarından yavaşça bastırılarak kapatılır ve rulo halinde sarılır.
- Yağlanan kelepçeli kalıba yahut olağan bir tepsiye hazırlanan poğaçalar dikkatlice temalır. 15 dakika da tepsi mayası verilir.
- Üzeri için; 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt karıştırılır. Hamurun mayasını söndürmeden dikkatlice sürülür.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirilir.
- Poğaçamız servise hazır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun
- Ben bu tanımı kelepçeli kek kalıbında uyguladım. Kalıp için toplam 5 beze hamur kullandım.
- Öteki hamurları olağan poğaça biçimi vererek başka bir tepside pişirdim. Toplamda kalıptaki poğaçadan hariç 12 adet daha oldu. Beni instagram hesabımdan da takip etmeyi unutmayın lütfen