Stellantis ve Mercedes, Avrupa’daki ilk gigafactory için birlikte.

Hasan

Member
31 Mayıs 2023 17:16

Bu ilk Automotive Cells Company (ACC) gigafactory, yüksek performanslı pillerin üretiminin artırılmasına olanak sağlayacak.

Proje, üretim, hedefler

Tesisin ilk üretim kapasitesi 13 gigawatt saat (GWh) olacak, ancak 2030 yılına kadar 40 GWh’ye çıkacak ve minimum CO2 ayak izi ile yüksek performanslı lityum-iyon piller üretecek. 2023 sonunda hizmete girecek ve Avrupa’da 2030 yılına kadar 250 GWh üretim kapasitesine ulaşmayı mümkün kılacak. Stellantis grubu, diğer tedariklerle birlikte Avrupa ve Kuzey Amerika’da bulunan beş gigafabrika sayesinde 2030 yılına kadar yaklaşık 400 GWh kapasiteyi garanti etmeyi hedefliyor. Bir sonraki adım, Almanya’da bir gigafactory açmak olacak ve belki de 2026 yılında Termoli, İtalya’da. Jeopolitik-endüstriyel bir bakış açısından, Avrupa için stratejik bir projedir, Fransız ve Alman yatırımlarının, bugün elektrik üretimi için bileşen tedarikine büyük ölçüde katkıda bulunan Asyalı üreticilerin gücünü durdurmayı ve karşı koymayı amaçlaması tesadüf değildir. Araçlar.

Stellantis CEO’su Carlos Tavares’in sözleri

“2020’de bu ortaklığa girdiğimizde, mobilitenin elektrifikasyonu planımızı ilerletmek için elektrikli araçlar için pil geliştirmeye yönelik iddialı bir program üzerinde anlaştık. gerçekleştirmek için atılan adımlarla Dare Forward 2030 stratejik planı ve 2038 yılına kadar iddialı net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için alınan önlemlerle Stellantis, son teknoloji elektrikli araçlara yönelik çözümlerle Avrupa’nın elektrifikasyona geçişine aktif olarak katkıda bulunuyor ve sürdürülebilir bir gelecek için kilit oyuncu rolünde Fransa’yı destekliyor. . Tüm ACC halkını tebrik ediyorum, çünkü birlikte büyümek için sağlam bir grup oluşturuyoruz. Avrupa’nın rekabet gücü.”

– fotoğraf 2″ genişlik=”634 piksel” yükseklik=”475 piksel”/>
Stellantis basın ofisi
Stratejik plan İleriye Ver

Dare Forward 2030 stratejik planına göre Stellantis, bu on yılın sonuna kadar, Avrupa’da satışların %100’ü akülü elektrikli araçlardan (BEV’ler) oluşuyor Amerika Birleşik Devletleri’nde binek otomobiller ve BEV hafif ticari araçlarda %50. Grup, bu hedefleri göz önünde bulundurarak ve pil kimyasının sürekli geliştiğini göz önünde bulundurarak, mobilite ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut her teknolojinin araştırma ve geliştirmesini sürdürmektedir. Bunlar arasında teknoloji Factorial tarafından katı hal pili Ve Lyten’in lityum kükürt piliStellantis’e göre araç performansını iyileştirmeyi ve müşteriler tarafından kullanım kolaylığını vaat eden iki çözüm.

Ayrıca oku
sponsorlu içerik

Ayrıca oku
sponsorlu içerik

İlgili