Tahınli Pide Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 5.5 6 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
- 1.5 şu bardağı tahin
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 çay bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- var ise 1 tatlı kaşığı pekmez
- Susam
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına mayayı ve şekeri alalım su, süt, ve sıvı yağını cezvede biraz ısıtalım ılık olsun.
- Mayanın üzerine döküp çırpalım maya erisin.
- Yumurta akını ekleyip 2 bardak un ekleyip karıştıralım tuzunu ekleyelim.
- Tuzu daha sonradan ek ediyorum mayanın aktifliğii bozmasın diye ???? un eğine devam edelim düzgünce yoğuralım yaklaşık 6-7 dk kadar.
- Güzelce yoğuralım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim üzerini sıkıca örtüp 1 saat mayalanmaya kaldıralım.
- Dolgusu için şeker tahini bir kaba alıp karıştıralım azar azar su eği ile akışkan bir dolgu hazırlayalım.
- Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde kopartıp unlanmış tezgah yahut tepsiye dizelim yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla koyup bardak tabanını sıvı yağa bandırıp bezenin ortasına bastıralım.
- 10 dk dinlendirdikten daha sonrada elimizle bastırarak biçim verelim (ben fırını 50 dereceye alıp sıcaklığında beklettim) her bezeyi bu biçimde yapıp içerilerine.
- Tahin karışımından dolu dolu 1rer kaşık hepsine eşit hisse edelim 20 dk da tepsi.
- Mayası yapıp üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sıvı yağ var ise da pekmez ile karıştırıp kenarlarına sür üzerlerine susam serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında alt üst pişirelim. Yapacak olanlara afiyet olsun.