Tavada Muhacir Börek 1 Yufka Getirden Bile Süratli

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tavada Muhacir Börek 1 Yufka Getirden Bile Süratli Tanımı İçin Malzemeler

• 1 adet hazır yufka
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt yada (Küçük çay bardağı ile yarım çay bardağı süt)
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Zeytinyağı
  • İstenilen ölçüde tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Arzu edilirse lor peyniri ya da beyaz peynir (Olmasa da olur)
Tavada Muhacir Börek 1 Yufka Getirden Bile Süratli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Yufkamızı açıyoruz (Bu ortada peynir ya da lor koyacaksak serpiştiriyoruz ben koymadım sade seviyorum) elimizde kat kat topluyoruz daha sonra onu üçer parmak aralıklarla kesiyoruz.
  2. Ocakta pişireceğimiz tavamızın tabanını yağlıyoruz hamurlarımızı hayli sıkı olmadan gevşek bir biçimde yerleştiriyoruz tereyağımızı minik minik böreklerin üzerine eritmeden yerleştiriyoruz.
  3. Ocağın altını yakıp tavanın tabanı ısındığı vakit altını kısıyoruz yumuşak olsun istiyorsak kapak kapatıyoruz biraz daha çıtır istiyorsak tel ızgara ve yağlı kağıtla kapatıyoruz.
  4. 5 dakika daha sonra altını denetim ediyoruz kızarmışsa aykırı yüz yapıyoruz üzerine yağ, yoğurt yada (Sütü) ve karbonatı güzelce karıştırıp, kaşıkla yayıyoruz, yine üzerini kapatıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
  5. Ara orta altını spatula ile denetim etmeyi unutmayın, ocakların suratına bakılırsa daha evvel ya da geç pişebilir yoğurtlu kısmı da karşıt düz yapıp, bir iki dakika tabağında pişirdiğimiz vakit bir daha zıt çevirerek servis tabağına alıyoruz.
  6. Sıcak, ılık, soğuk kahvaltıda ikindi de para öğünde ne vakit isterseniz afiyetle tüketebilirsiniz ????
Tavada Muhacir Börek 1 Yufka Getirden Bile Süratli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı