Toyota Hilux hidrojen yakıt hücreli elektrik

Hasan

Member
Projede kim çalıştı

Yenilikçi pick-up, İngiltere’nin Derby kentindeki Toyota Manufacturing İngiltere fabrikasında tanıtıldı ve İngiltere hükümetinin finansmanıyla desteklenen konsorsiyum ortaklarıyla ortak bir projenin sonucudur. Böylece proje, Hilux’un güvenilirliğini ve dayanıklılığını ifade eden nitelikleri değiştirmeden korurken, yeni sıfır emisyonlu yakıt hücreli elektrikli aktarma organları. Fikir 2022’nin başlarında hayata geçti ve TMUK ve Toyota Motor Europe’un güçlerini bir araya getirdi; bunlar aynı zamanda daha temiz teknolojilerin ve yeni mobilite konseptlerinin geliştirilmesini destekleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Advanced Propulsion Center aracılığıyla Birleşik Krallık Hükümeti finansmanını da sağladı. Sadece bir sonraki aşamada başlamak mümkün oldu 1 Temmuz 2022’de başlayan tasarım ve geliştirme programıayrıca konsorsiyum ortakları Ricardo (prototip inşaatı hazırlıklarına destek veren, tasarım ve geliştirme faaliyetlerini yürüten ve tüm üretim sürecini TMUK ekipleriyle paralel olarak onaylayan), ETL, D2H Advanced Technologies, Thatcham Research ve Toyota Motor’un desteğine de teşekkür ederiz. Şirketi (TMC).

Aracın özellikleri

Yeni aktarma organlarının kullanım alanları Toyota Mirai’de ortak olan unsurlar, Japon üreticinin hidrojen yakıt hücreli elektrikli sedanı, bu teknoloji sayesinde saf su dışında egzoz emisyonu üretmiyor. Hidrojen depolanır üç yüksek basınçlı tank, Toyota’ya göre bu, Hilux prototipinin, akülü elektrik sistemiyle elde edilebilecek olandan daha yüksek, 600 kilometrenin üzerinde bir sürüş menziline sahip olmasını sağlıyor. Yakıt hücrelerinin ürettiği elektriği depolayan bataryanın arka kutuda bulunması kabinde yerden tasarruf sağlıyor.

Toyota hidrojene inanmaya devam edecek

Prototip inşaatı bu yıl 5 Haziran’da başladı ve TMUK fabrikası içindeki özel bir alanda Toyota Üretim Sistemi üretim hatları boyunca gerçekleştirildi. İlk araç üç hafta sonra tamamlandı ancak Yılsonuna kadar 9 tane daha inşa edilecek Güvenlik, dinamik performans, işlevsellik ve dayanıklılığın bir üretim modelinin gerektirdiği yüksek standartları karşıladığından emin olmak için sıkı testlerden geçecek. Proje, TMUK üyelerinin yakıt hücreli elektrikli araçlar ve hidrojen sistemi bileşenleriyle ilgili yeni uzmanlıklar geliştirmesine ve uygulamasına olanak sağladı. Son olarak Ricardo yeniden “tehlikede” olarak adlandırılacak ve Ricardo, önümüzdeki aylarda aracın kapsamlı bir değerlendirmesini gerçekleştirecek. potansiyel bir üretim modeline karar verilmesi bu on yılın ikinci yarısında tanıtılacak.