Üçgen Kalıpta Mantı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Üçgen Kalıpta Mantı Tanımı İçin Malzemeler

• 1 yumurta oda ısısı
  • 2 su bardağı su 200 ml
  • 1 dolu ve yarım daha tatlı kaşığı tuz
  • Un
İçi

• 350 gram kıyma
  • 1 iri soğan
  • Maydanoz istenilen kadar
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı reyhan
Üzeri

• Yoğurt
  • Sarmısak
  • Yağ
  • Pulbiber
  • Nane
Üçgen Kalıpta Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Su, yumurta ve tuzu küçük bir kapta çırpalım.
  2. 5, beş buçuk bardak kadar unu yoğurma kabına alalım.
  3. Ortasından elimizi cırpıcı üzere kullanarak bir yandan da yumurtalı su karışımını dökerek un ile suyu pırtık üzere görünüm olacak biçimde buluşturalım.
  4. Ve yoğurmaya toplamaya başlayalım. Hamur bu türlü daha hoş sert yoğuruluyor. Korkmayın sert olsun bezeler dinlenince kendini salacaktır. Şayet istenilen sertlikte olmaz ise un eklemeye devam edebiliriz. Kaliteye göre değişir lakin daha alır.
  5. Bezelere ayırıp yassılaştıralım ve dinlendirelim farklı ayrı koymanıza gerek yok. Sert hamur birbirine yapışmaz bezeler.
  6. İçi için iri bir soğanı rendeleyelim. Ve süzgece alıp çeşme altında su tutup yıkayalım. Acısı alınmış soğan hem kokmaz tıpkı vakitte acı soğan tadı asla gelmeyecektir. İstenilen kadar maydanoz ve baharatlar ekleyip karıştıralım. Kayserili komşum fazlaca az reyhan atardı et tadını daha baskın yapıyor kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
  7. Dinlenmiş bir bezeyi alıp açmaya başlayabiliriz. Çok az un serpiyoruz tezgaha sert olduğu için un fazla istemez hayli rahat açılır.
  8. İsterseniz iki beze açıp birini aparata serip kıyma harcı koyduktan daha sonra ötekini üzerine serip merdane yardımı ile üçgen mantıları çıkarabilirsiniz.
  9. İsterseniz de tek beze açıp aparata serip yarısına kadar harç koyup yufkanın boş kalan yarısını üzerine atıp bir daha üçgen mantıları çıkarabilirsiniz.
  10. Yarım çalışmak hamuru kurutmadan ve daha süratli çalışmanızı sağlayabilir.
  11. Cıkan mantıları küçük tepsilerle buzlukta donduruyorum ve dilediğim vakit haşlıyorum.
  12. Haşlama suyu çokça olmalı düzgün kaynamalı ve 2 tatlı kaşığı tuz atıyoruz. Mantılar canlı biçimi bozulmadan pişecektir.
  13. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve istenilen sos. En hoşu yakılmış tereyağı meskende olmadığı için ben yağda pul biber ve nane yaktım.
Üçgen Kalıpta Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı