Valorant’taki Spectrum Phantom Skinindeki Sorunu Düzeltildi

Hasan

Member
Riot Games’in 2020 yılında yayınlanan epey oyunculu birinci şahıs nişancı (FPS) oyunu Valorant’ın şu sıralarda dünyanın en tanınan oyunlarından biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. E-spor konusunda da öne çıkan imal, milyonlarca insan tarafınca oynanıyor.

Tıpkı her oyunda olduğu üzere Valorant’ta da profesyonel e-sporcular için her saniye büyük değer taşıyor. Bu yüzden de bu üslup oyuncular için küçük ayrıntılar ehemmiyet taşıyor. Bunlardan birinin de Valorant topluluğunda çok ünlü olan Spectrum Phantom olduğunu söyleyebiliriz. Artık de Riot Games, bu silah kaplaması (skin) alakalı bir sorunu düzeltti.

Oyunculara dezavantaj sağlayan ‘Spectrum Phantom’ kaplamasındaki sorun düzeltildi

Valorant’taki Phantom silahı için bulunan Spectrum Phantom kaplaması, profesyonel oyuncular tarafınca asla tercih edilmiyor. Bunun sebebi ise bir dezavantaj sağlaması. Kaplama, çok hoş özellikleri birlikteinde getirse de değerli bir kusura sahip.

Spectrum Phantom’da ön kısım, öbür Phantom türevlerinden daha uzun. Namlunun olması gerekenden daha uzun olması da profesyonel oyuncuların, mesela köşelerde, düşman tarafınca olağandan daha erken görülebilmesi manasına geliyor. Bu, bayağı oyuncular için pek bir şey tabir etmese de saniyelerin değer taşıdığı profesyonel oyuncular için önemli bir dezavantaj.

Sorun, oyuncular tarafınca biliniyordu

Bilgilere göre bu sorun, profesyonel oyuncular içinde ‘kaybetmek için para öde’ olarak isimlendiriliyordu ve Riot tarafınca bilinmiyordu. Valorant imalcisi Robin Silk, bir sır olarak kalan bu sorunun İstanbul’da gerçekleştirilen Valorant Champions turnuvasında yer alan Mistic isimli oyuncudan öğrendiğini tabir etti. Mistic, konuşma esnasında Spectrum Phantom’un biraz daha uzun olmasından dolayı sıkıntılı olduğunu söz etti. Silk, öbür profesyonel oyuncularla konuştuğunda da tıpkı karşılığı aldı.

Robin Silk ayrıyeten kimsenin kullanmadığı kaplama ile ilgili şu sözleri ekledi: “Los Angeles’a döndüğümde bunun doğrulamak için grupla görüştüm ve hakikaten gerçek olduğunu gördüm. Bu yüzden de sorunu düzelttik. Tüm bu profesyonel oyuncuların bunun farkında olup Riot’a bildirmediğini görmek bana komik geldi. Tüm Valorant oyuncularını bu üslup yanılgılarla karşılaştıklarında bildirmeye davet ediyorum”

Sorun, dünkü 5.08 yaması ile birlikte düzeltildi. Bu da artık profesyonel oyuncuların Spectrum Phantom’ı yine kullanmaya başlayabileceğini gösterdi.