Volkswagen ID elektrik serisi için yeni motor

Hasan

Member
Güç ve torkta büyür

Özellikle daha yüksek tork, daha yüksek güç dağıtımını garanti ederek hem dururken hem de hareket halindeyken performansı destekler. Yeni APP550 elektrik motoru daha fazla sayıda sargı ve daha büyük bir tel kesiti kullanan optimize edilmiş stator sayesinde tüm torkunu geliştirir. Öte yandan rotor, bir daha güçlü kalıcı mıknatıs daha yüksek taşıma kapasitesine sahip olan; şanzıman ayrıca geçmişe göre çok daha yüksek bir torka dayanacak şekilde güçlendirildi.

Karsten BennewitzGüç Aktarma Organları ve Geliştirmedeki Enerji Sistemleri Başkanı, APP550’yi tasarlama ihtiyacını şu şekilde açıklıyor: “Mevcut alan değişmediğinden, aynı kısıtlamalara tabi olmamıza rağmen performans ve verimlilik açısından önemli iyileştirmeler sağlayabilen yeni bir motor geliştirmek zorunda kaldık. Bu, Grup Bileşenleri ve Teknik Geliştirme ekibi için büyük bir zorluktu. Sonuç, otomobillerin verimliliğinde önemli bir artış elde ederken, ham madde kullanımını azaltabildiğimizi gösteriyor.”.

Volkswagen, ID elektrik serisi için yeni motor - fotoğraf 2

Volkswagen Basın Ofisi
Eviricinin önemi ve optimize edilmiş termal yönetim

Anahtar bir bileşen olan invertör, işletim yazılımının sağladığı güç aktarım sisteminde kontrol “beyni” olarak işlev görür. verimli sistem süreçleri. Bu, örneğin elektrik motoru için alternatif akım üretmek için saat frekansları ve modülasyon yöntemleri için geçerlidir. Motor, yük fazına bağlı olarak daha verimli çalışabilir.

Elektrikli tahrikin verimliliğini artırmak için Volkswagen, bir dizi bileşeni optimize etti termal yönetim sistemi de dahil olmak üzere aktarma organlarının. Yeni motor, dişli çarklar ve yağın tedarik edilmesi ve dağıtılmasında yer alan bileşenler aracılığıyla otonom olarak çalışan enerji tasarruflu bir soğutma sistemine sahiptir. Böylece ısınan yağ, aracın soğutma devresi tarafından soğutulur ve bu da güç ünitesini doğru çalışma sıcaklığında tutar.

Volkswagen, ID elektrik serisi için yeni motor - fotoğraf 3

Volkswagen Basın Ofisi