Yumuşacık Pastane Açması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı 200ml olarak alalım
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı şeker
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- Salam
- Kaşar peynir
- Krem peynir
- (isteğe bakılırsa, siz nasıl istiyorsanız iç materyalleri değiştirebilirsiniz)
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kabın içine 5 su bardağı unumuzu koyalım ve üzerine bir paket instant mayayı döküp bir çatal sayesinde homojen hâl alana kadar karıştıralım.
- Karışımın ortasında bir boşluk açıp süt, su ve yağı katalım.
- Tuz ve şekeri de ekleyip bir daha çatal sayesinde yavaş yavaş karıştıralım. çabucak sonrasında işin içine elimiz giriyor.
- Elimizin sayesinde aşağıdan üste hakikat havasının çıkmasına niye olmayacak biçimde yoğurup homojen bir hamur elde edelim.
- yavaşça ele yapışan bir hamur olmalı. (eğer epey fazla yapışıyorsa yavaşça un serperek azaltabiliriz. ).
- Hazırladığımız hamurun üzerini streçle sarıp bir bez ile örtelim.
- Yaklaşık 1, 1 buçuk saat kalması kâfi. (ama ben biraz daha fazla bekletiyorum 3 saat kadar. ).
- Dinlendirdiğimiz hamuru un serptiğimiz bir tezgahın üzerine alalım ve 12 yahut 13 eşit modüle bölelim. (ben 13 modüle böldüm. Şayet tartıp yapıyorsanız yaklaşık 100gr geliyor. ).
- 13 kesime böldüğümüz hamurlara bundan daha sonra un değil yağ ile süreç yapıyoruz. Aşağıda fotoğraflarda de gösterdiğim üzere tereyağ ya da margarin üzere ( ben tereyağ tercih ettim) katı yağ kullarak hamuru açabildiğimiz kadar açalım.
- ondan sonrasında bir daha fotoğraflarda gösterdiğim üzere alt ve üst kısımlardan içe gerçek katlayıp açmamızın neyli olmasını istiyorsak (ister kaşar peynir, salam, sosis, zeytin vs. ) materyalleri koyup rulo halinde saralım.
- Bütün modüllere bunları uyguladıktan daha sonra tepsiye dizelim ve üzerine yumurta akı sürüp susam ve çörek otuyla süsleyelim.
- Süslemesini bitirdiğimiz açmalarımızı yarım saat oda sıcaklığında üzerine streç ötrüp (sıkı olmasın) tepsi mayası yapalım. Yani tepeside açmalarımızı dinlendirelim .
- Tepsi mayası hazırlanmış açmalarımız artık fırın için hazır
- Üzeri kızarana kadar pişirdiğimiz açmalarımız artık hazır fakat bir beş dakika birinci sıcağının çıkmasını bekleyelim. Herkese afiyet olsun .