Yumuşacık Poğaça

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet instant ya da yaş maya
  • Yaklaşık 7 su bardağı un (Una nazaran farklılık gösterir)
Üzeri için;

• 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. ilk vakit içinderda süt ve su ılık bir biçimde yoğurma kabına alınır. Sıvıyağ ve yumurta eklenir ve maya şeker eklenir düzgünce çırpılır.
  2. Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde etmek. Ben iki bardak unu koyup tuzu koyup elle yoğurma kıvamına gelene kadar çırpma teli ile güzelce çırpıp unu yediriyorum.
  3. İki unu bardak iki bardak koyup elle yoğurma kıvamına gelince güzelce elle yoğurup yavaşça ele yapışır kıvamda bırakıyorum. Kulak göğsünden bir tık daha yumuşak oluyor. daha sonra üzeri örtülür ve en az 45 dk mayalandırma yapılır.
  4. Hamur iki katına çıkmalı. Ve biçim vermek için bir kaseye az sıvı yağ alıp elimizi batırıp hamurdan portakal büyüklüğünde koparıp poğaça hali verilir.
  5. İkinci püf nokta tepsiye dizdikten daha sonra kesinlikle tepsi mayası yapılmalı. Form verdikten daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp en az yarım saat tepsi mayası verilir.
  6. 200 derecede alt üst açık fırına verilir. Fırın ayarı size kalmış şayet çabucak kızaracak olur ise fırının derecesi düşürülür ve içi çekmesi beklenir.
  7. Kontrollü olarak pişirin. 20-25 dak olduğunda kızarmış ise altına da bakın ona bakılırsa alt ayarını düşük derecede acın. Kesinlikle deneyin mutlu kalacaksınız.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı