Daimler Kamyonunda Kesilen İş: Almanya'da 5.000 iş 2030'a kadar düşecek

Adanali

Member
(Resim: Tanase Sorin Fotoğrafçısı / Shutterstock.com)

Daimler Truck 2030 yılına kadar 5.000 iş okşuyor. İşten çıkarılmamalı. Amaç: Milyarlar tasarruf edin ve daha fazla E-E-ERUCK inşa edin.

Daimler kamyon üreticisi 2030 yılına kadar Almanya'da yaklaşık 5.000 işi azaltmayı planlıyor. Çalışma kesintileri büyük ölçüde doğal dalgalanma ve kısmi emeklilikten kaynaklanmalıdır, ancak Stuttgart yakınlarındaki Leinfelden-Echterdingen'in açıklandığı gibi olası ödeme programları da mümkündür.

Gibi Alman Haber Ajansı (DPA) Basın bülteni, yönetim ve genel tavsiyeler daha önce Alman kamyonlar için temel taşlar üzerinde anlaşmıştı. 2034'ün sonunda, operasyonel sonlar olmamalıdır.

Arka plan, Daimler Truck'un karlılığını artırmak istediği “Avrupa'da Kosta” verimlilik programıdır. 2030'a kadar maliyetler bir milyar avroya düşmelidir. Üretim, yönetim, satış ve geliştirme ilgileniyor.

Daimler Truck, Almanya'da yaklaşık 28.000'i Mercedes-Benz kamyon kamyonunda yaklaşık 35.500 kişiyi istihdam ediyor. Grubun Almanya'da beş yeri var: Gaggenaau, Kassel, Mannheim, Stuttgart ve Wörth.

Hırslı finansal hedeflerle “daha güçlü 2030” grup stratejisi

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Sermaye Piyasası Günü'nde Daimler Truck, grup stratejisini “daha güçlü 2030” geliştirdi. Amaç, karlılığı ve direnişi artırmaktır. 2030 yılına gelindiğinde, sanayi sektöründeki grup yüzde on ikiden fazla satış üzerinde yeterli bir performansı hedefliyor, genel döngüde marj yüzde dokuz ila on üç olmalıdır.

Hissedarlara katılmak için Daimler Truck, 2025'in ikinci yarısından maksimum iki milyar avro hisse başvurusu için bir program planlıyor. Ayrıca, temettü politikası net kârın yüzde 40 ila 60'ı arasında bir dağıtım oranı ile doğrulanmıştır.

Daimler Truck, elektriksellikteki değişime hakim olmak için esnek bir teknolojik stratejiye dayanmaktadır. Piyasanın gelişimine bağlı olarak, grup dizel birimlerine ve emisyonsuz yatırımları uyarlamak istiyor.

Hidrojen doldurma istasyonlarının yavaş genişlemesi nedeniyle, Avrupa'daki yakıt hücresi kamyonlarına dikkat 1930'ların başında hareket ediyor. Bu amaçla, Avrupa'daki elektrikli pil kamyonlarının sayısı Avrupa'da 25.000'den fazla birime yükselmelidir.

Ayrıca oku

Daha Fazla Göster

Daha az belirti

Kuzey Amerika'daki bir umut yarıçapıdır. Kızı Daimler Truck North America (DTNA), 2024'te yüzde 12,9 satışa yeterli bir dönüşe ulaştı

Daimler Truck'un yeniden düzenlenmesi yatırımcılara fırsatlar sunuyor. Dönüşüm başarılı olursa, kamyon üreticisi daha verimli ve karlı olabilir ve bu nedenle Daimler kamyon stoklarını da artırabilir. Aralık 2021'de halka arzdan yaklaşık yüzde 15 kazandı.

Bununla birlikte, zayıf ekonomi, hammadde fiyatlarındaki artış ve güçlü rekabet gibi riskler de vardır. Planlanan iş kesintileri de yüklenebilir.