Lokum Üzere Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için;
- 1 paket yaş maya
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta beyazı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
- Kaşar peynir
- Yumurta sarısı
- Birkaç damla sıvı yağ
- Çörekotu
- Not: dilerseniz iç harcı koyamadanda yapabilirsiniz. hayli lezzetli oluyor. ya da farklı bir iç harcı ile de yapabilirsiniz. kolay gelsin
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütümü elimizi yakmayacak epey da ılık olmayacak biçimde ısıtalım.
- Mayamızı yoğurma kabımıza alalım ve üzerine ısıtmış olduğumuz sütü ek edelim. Ve mayamızın gelmesi için10dk beklenilse kâfi.
- 2 yemek kaşığı şekeri, tuzu ve sıvı yağı katalım.
- sonrasındasında kulak göğsü kıvamında hamur elde edene kadar denetimli biçimde unumuzu katalım ve yoğuralım. Ben 1 saat hamur kendine gelsin diye bekledim.
- Hamur kabardıktan daha sonra yumuşamış tereyağını hamurumuza yedirelim ve yine yoğurup bezelere ayıralım.
- Bu bezeleri ben masaya koyup açtım fakat siz elinize birazcık bastırıp iç harcını koyun öbür türlü harç tam orta kısımda kalmadı.
- İç harcını yerleştirip kapattıktan daha sonra tepsimize alalım.
- Tepside de mayalanacak.
- daha sonrada üzerine yumurta sarısına epeyce az bir kaç sıvı yağ damlatarak poğaçalarımızın üzerine sürelim.
- Çörek otunu serpiştirelim.
- 175 derece önce ısıtılmış fırına verelim ve üzeri kızana kadar pişirelim. ( altlarınıda denetim etmeyi unutmayınız????) ( ben fanlı alt-üst ayarda pişirdim bilginize…) o kadar puf puf kabaran ve çabucak bayatlamayan bir poğaça ki yemelere doyamayacaksınız. Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun????????????.