Lokum Üzere Poğaça

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Lokum Üzere Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamur için;

• 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta beyazı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;

• Beyaz peynir
  • Kaşar peynir
Üzeri için;

• Yumurta sarısı
  • Birkaç damla sıvı yağ
Süslemek için;

• Çörekotu
  • Not: dilerseniz iç harcı koyamadanda yapabilirsiniz. hayli lezzetli oluyor. ya da farklı bir iç harcı ile de yapabilirsiniz. kolay gelsin
Lokum Üzere Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Sütümü elimizi yakmayacak epey da ılık olmayacak biçimde ısıtalım.
  2. Mayamızı yoğurma kabımıza alalım ve üzerine ısıtmış olduğumuz sütü ek edelim. Ve mayamızın gelmesi için10dk beklenilse kâfi.
  3. 2 yemek kaşığı şekeri, tuzu ve sıvı yağı katalım.
  4. sonrasındasında kulak göğsü kıvamında hamur elde edene kadar denetimli biçimde unumuzu katalım ve yoğuralım. Ben 1 saat hamur kendine gelsin diye bekledim.
  5. Hamur kabardıktan daha sonra yumuşamış tereyağını hamurumuza yedirelim ve yine yoğurup bezelere ayıralım.
  6. Bu bezeleri ben masaya koyup açtım fakat siz elinize birazcık bastırıp iç harcını koyun öbür türlü harç tam orta kısımda kalmadı.
  7. İç harcını yerleştirip kapattıktan daha sonra tepsimize alalım.
  8. Tepside de mayalanacak.
  9. daha sonrada üzerine yumurta sarısına epeyce az bir kaç sıvı yağ damlatarak poğaçalarımızın üzerine sürelim.
  10. Çörek otunu serpiştirelim.
  11. 175 derece önce ısıtılmış fırına verelim ve üzeri kızana kadar pişirelim. ( altlarınıda denetim etmeyi unutmayınız????) ( ben fanlı alt-üst ayarda pişirdim bilginize…) o kadar puf puf kabaran ve çabucak bayatlamayan bir poğaça ki yemelere doyamayacaksınız. Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun????????????.
Lokum Üzere Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı