Toplam Medya Kontrolü: Trump'ın Amerika için Radikal Planı

Adanali

Member
Trump dönemi medyanın çeşitliliği için en iyisi olmayacak. Resim: Spervelopment/ Shutterstock.com

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Editör Ofislerine Karşı. Yurtdışında iletim için medya ve görünürde halkı finanse etti. Planı devam edebilir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, hem özel yayıncıları hem de devlet tarafından finanse edilen yayın ofislerini hedefleyen konsolide medya panoramasına tam bir saldırı devam ediyor. Hükümet kampanyasının en son hedefi yurtdışında yabancılardır Radyo Ücretsiz Avrupa VE Amerika'nın sesi.

Duyuru

Başkan Donald Trump tarafından başlatılan teknolojik milyarder ve “Hükümet Verimliliği Bakanlığı” (Doge) başkanı Elon Musk ve Gizli Servis Eski Direktörü Richard Gnelell ve Almanya Büyükelçisi bu iki radyonun kapatılmasını isteyin Geleneksel olmayan istasyonlar geleneksel.

Grenell, ihraççıların eleştirilerinin daha önce Twitter olarak bilinen X Platformu'nda özgür olmasına izin verdi: Radyo Ücretsiz Avrupa VE Amerika'nın sesi Onlar sol -wing aktivistleriyle dolu finanse edilen medya.

Elon Musk: “Çılgın” ve “Madman”

“Boğucu bürokrasi” dışında Avrupa'nın özgür olduğundan ve artık kimsenin bu vericileri hissetmediğinden şikayet etti. Gözlerinde, “konuşan çılgın sollar” için ABD vergileri için bir milyar paranın yıllık masrafları gözlerinde “sadece çılgın”.

Radyo Ücretsiz Avrupa/Radyo Özgürlüğü Uzun bir hikayeye geri dönüyor. 1949 yılında kurulan bu, raporlama özgürlüğünün sınırlı olduğu bölgelerde bilgi yayma hedefi idi.

Ayrıca oku

Daha Fazla Göster

Daha az belirti

Amerika'nın sesi 2022'de ulaşıldı. Haftada 326 milyon insan Radyo Ücretsiz Avrupa Sonuçta, 47 milyon dinleyici geliyor. Amerikan Küresel Medya Ajansı olan ana organizasyon, 2024'te bir milyar ABD dolarının üzerinde bir devlet bütçesine sahipti. Ancak Cumhuriyetçi milletvekilleri kırmızı kalem yarattı ve hızla 500 milyon dolara indirdi.

Ancak sadece yabancı yayıncılar baskı altında değil. Ayrıca medyanın ağları Nepal Rupisi (((Ulusal Kamu Radyosu) VE PBS (((Kamu İletim Hizmeti) Amerika Birleşik Devletleri'nde finansmanlarından korkuyorlar. Gibi New York Times Raporlar, Cumhuriyetçi Parlamenterler bu vericiler için onlarca yıldır devlet sübvansiyonlarını azaltmaya çalıştılar. Partideki birçoğu ilişkilerin tüm siyasi spektrumu kapsadığını ve olma eğiliminde olduğunu iddia ediyor.

Devlet fonları esas olarak yerel olarak çalışıyor

Nepal Rupisi VE PBS Finansmanlarının bir parçasını, özellikle Kamu Yayıncılığı Şirketi (CPB) aracılığıyla devlet kaynaklarından alın. NPR'de sübvansiyon sadece yüzde birkaç, PBS ile son zamanlarda yüzde 15 idi.

CPB, Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 445 milyon dolar radyo ve halka açık televizyon kanallarına dağıtır. Bu fonların yaklaşık yüzde 70'i yerel kanallara gidiyor. Devlet sübvansiyonları silinmiş olsaydı, bu yerel istasyonların çoğu sona erecekti. Bunun ABD medyasının panoraması üzerinde önemli bir etkisi olacaktır.

Ayrıca oku

Daha Fazla Göster

Daha az belirti

Özellikle kırsal alanlarda ve daha küçük şehirlerde, kamu yayıncıları genellikle yerel haber ve bilgilerin tek kaynağıdır. Ticari tedarikçiler tarafından sıklıkla göz ardı edilen çok çeşitli eğitim ve kültürel programlar sunarlar.

Ayrıca, NPR istasyonları acil alarm sistemlerinin önemli bileşenleri olarak hizmet eder. Nüfusa kriz durumlarında bile hayati bilgi sağlamak için bir elektrik acil durum üniteleri ve katı iletim sistemleri vardır. Bu altyapının kaybını telafi etmek kolay olmayacaktır.

Görünürde USAID

Bu arada, Elon Musk liderliğindeki Doge, sert harcama kesintileri ile anlaşmazlıkları garanti ediyor. Musk, devlet kalkınma yardım ajansı USAID'den büyük medya evlerine yapılan ödemeleri kınadı Siyasi,, Associated Press ve New York Times A. kesin olarak açıkladı: “Vergi mükelleflerinin parasının bu israfı durduruldu”.

Beyaz Saray, çevrimiçi abonelikler için milyonlarca USAID sübvansiyonunun azaltılmasını doğruladı Siyasi Ve vergi parasının medya abonelikleri için kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Siyasi Veemde suçlamalarla çelişti ve yetkililerin, diğer herhangi bir müşteri gibi kamu tekliflerini de tamamladıkları normal ticari ilişkiler olduklarını açıkladı.

Medya sübvansiyonlarındaki kesintilere ek olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nin gerçek işlenmesi esas olarak eleştirilmektedir. Tüm dünyadaki kriz bölgelerinde insani yardım projelerini destekleyen otorite, Musk'u “suç örgütü” olarak da adlandırdı. Bununla birlikte, geçmişte üçüncü ülkelerdeki siyasi süreçlere, özellikle üçüncü dünya ülkelerinde radikal bir şekilde müdahale eden ABD'nin önemli eleştirileri de vardır.

Amerika Birleşik Devletleri işgücünde tartışmalar

Doge, Amerika Birleşik Devletleri personelinin çoğuna ve krediyi dondurdu. Bu önlemler kalıcı çalışma hukuku süreçlerine tabidir.

Demokratik Kongre üyeleri Doge kesimlerine karşı bir fırtına yürütüyor. 30 Makine sularının muhalefet politikacısı etrafındaki parlamenterler, Eğitim Bakanlığı önünde bütçe zamanlarına karşı yüksek sesle gösterdiler. Rangho'nun Demokratları Trump hükümetini, kurtarma bahanesi altında eleştirel sesleri susturmak için suçluyorlar. Doge faaliyetlerinin tam bir açıklamasını istiyorlar.

Öte yandan Başkan Trump, tartışmalı verimlilik temsilcisinin arkasındaki bir gösteride gösterildi ve “Washington” ile mücadelede “para israfını” bırakmamaya söz verildi. Amerika Birleşik Devletleri, küresel rekabette hayatta kalmak için acilen ince ve verimli bir devlete ihtiyaç duyuyordu. Trump'ın inancına göre, “kalkınma için işe yaramaz yardım” ve “medya eğilimi” ve sonunda “medya eğilimi” in tasarrufları vatandaşlarına fayda sağlayacak.

USAID, eğitim bütçesi, NPR, PBS ve köpeğin silinmelerinden etkilenen diğer alanlarla nasıl devam edeceği görülüyor. Kesin olan bir şey var: Trump hükümetinin katı kemer sıkma kursundaki tartışmalar, bir süredir ABD ile karşılaşmalı – açık bir sonuç ve muhtemelen medya manzarası, kalkınma işbirliği, siyaset yabancı – ve sonunda Ayrıca sosyal uyum.